Sales Manager Retail

Stroomt commercie bij jou door de aderen? Ben jij een echte ondernemer? Heb je ervaring in of affiniteit met de sanitairwereld en ben je een manager die bruist van de energie, coacht en graag plannen maakt met je team? Dan ben jij de Salesmanager die we binnen ons team zoeken, om samen onze ambitieuze plannen te realiseren.

DE ORGANISATIE

“At Coram, our aim is to make you feel good about your daily routines in the most personal space in your home. We design, create and sell bathroom accessories and shower areas, with the highest standards in aesthetics, functionality and ease of use.”

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

DE FUNCTIE

Als Salesmanager Retail Nederland ben je verantwoordelijk voor het neerzetten van commerciële kaders, het realiseren van de juiste randvoorwaarden en het behalen van geformuleerde omzet/winst doelstellingen. Je stuurt en begeleidt een enthousiast en gedreven salesteam aan bestaande uit 5 accountmanagers. Samen bedien je klanten in de professionele badkamerretail en clicks and bricks. Daarnaast ben je eerste aanspreekpunt verantwoordelijk voor de keyaccounts, waarbij je steeds blijft streven naar het behouden en verder uitbouwen van gezonde en winstgevende win-win relaties.

Je werkt nauw samen met Customer Service, Field Service, Trade Marketing, Productontwikkeling, Digital, Business Controlling en de Supply chain afdelingen. Jij en je team zijn niet alleen Coram’s gezicht, maar ook de oren en ogen in de markt. Kortom: elke dag is anders. In deze uitdagende functie ben je lid van het MT van Coram Professional en rapporteer je direct aan de Managing Director.

DE UITDAGING

 • Het opstellen en uitvoeren van het salesplan, in lijn met de commerciële strategie en het vertalen naar een operationeel plan voor het betreffende segment, met als doel het behalen van de doelstellingen en het verhogen van marktaandeel, omzet en marge.
 • Aansturen en begeleiden van de afdeling op een enthousiasmerende en motiverende wijze, in lijn met de organisatiestrategie, met als doel optimalisering van de resultaten en een gemotiveerd team om de kwaliteit en continuïteit van de resultaten te waarborgen en te verhogen.
 • Zorgdragen voor de opbouw, het beheer en uitbreiding van een eigen actief klantenbestand binnen de in het account en salesplan geformuleerde doelstellingen met als doel het marktaandeel van de organisatie te vergroten.
 • Pro-actief inventariseren of aan de verwachtingen van de klant is voldaan en coördineren van communicatie en acties richting (potentiële) klanten teneinde de tevredenheid van de klant te kunnen waarborgen en hierdoor het marktaandeel van de organisatie te vergroten. Creëren en versterken van Customer Intimacy.
 • Aandragen van verbetervoorstellen met betrekking tot de eigen of afdelingsprocessen en procedures en op de hoogte blijven van actualiteiten binnen het vakgebied zodat de processen en procedures voldoen aan de gestelde eisen vanuit de overheid en organisatie teneinde een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering te realiseren.

 JE PROFIEL

Onze ideale kandidaat beschikt over HBO-werk en denkniveau. Is minimaal 36 uur per week beschikbaar en heeft minimaal 10 jaar sales-ervaring en minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring in of in ieder geval sterke affiniteit met de badkamerbranche. Je hebt analytische vaardigheden, relevante (strategische) managementervaring en kan commerciële inzichten laten zien bij zowel medewerkers als bij klanten.

HET AANBOD

Een uitdagende functie met inhoud waarbinnen jouw ervaring echt tot z’n recht komt, bij een marktleidend familiebedrijf  in de badkamerbranche, met grote ambities. Verder kun je rekenen op:

 • Een aantrekkelijk salaris gebaseerd op je kennis en ervaring.
 • 25 vakantiedagen en 5 ADV-dagen.
 • Auto, laptop en telefoon.
 • Zeer goede pensioenregeling met lage eigen bijdrage (en dat zie je terug op je loonstrook).
 • Alle ruimte voor inventiviteit en persoonlijke ontwikkeling.
 • Gezellige borrels in ons Coram Cafe.
 • En natuurlijk enthousiaste collega’s!

Enthousiast geworden en toe aan een nieuwe stap?

Heb je interesse in de functie, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Je mag deze sturen naar  hr@coram.eu. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.