Onze historie

Het ontstaan van Coram gaat terug tot 1950 toen Harrie van Kempen en Henri Nijhuis in Eindhoven – tegenwoordig de designhoofdstad van Nederland – het bedrijf Tijger Plastics oprichtten. Dankzij innovatieve producten, bijzondere productieprocessen en een oog voor ontwerp, werd dit bedrijf al snel een begrip in Nederland.

Benieuwd  naar de historie van Coram?  Wij laten het je in de onderstaande video zien:

Sterke groei dankzij sterke merken

Door het grote succes van Tijger Plastics werd de Nederlandse afzetmarkt enkele jaren na de oprichting te klein.

Vanaf 1956 gingen de twee ondernemers zich dan ook internationaal profileren.
De merknaam werd gewijzigd in ‘Tiger’ en er werden diverse hoogwaardige nationale en internationale merken geacquireerd. Zo lijfden het bedrijf onder andere Sealskin en Geesa in. Merken met respectievelijk meer dan 250 en 125 jaar ervaring. Na diverse internationale uitbreidingen ontstond uiteindelijk de Coram organisatie, zoals die er vandaag de dag uitziet.

Een toegewijd familiebedrijf

Coram is uitgegroeid tot een wereldwijd opererende, brede organisatie in sanitair en kunststof spuitgiettechniek.

De familie Van Kempen is nog altijd 100% eigenaar en als algemene vergadering van aandeelhouders zeer betrokken bij de Coram groep. Samen met de raad van commissarissen ondersteunt de familie de directie bij alle uitbreidingsplannen en bewaakt zij het succes van Coram waarvan zij zelf in 1950 aan de basis heeft gestaan.