Content Specialist

Content Specialist

Content Specialist
Zaltbommel, fulltime, MBO+/HBO, vast

Heb jij een sterk gevoel voor commercie en weet je dat te vertalen in de juiste product content en customer satisfaction? Lees dan snel verder!

Over Coram
“At Coram, our aim is to make you feel good about your daily routines in the most personal space in your home.“

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram is hard op weg naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden via diverse kanalen verkocht en vooral op het gebied van e-commerce zien we een enorme groei; niet alleen qua omzet bij bestaande klanten maar ook door het uitbreiden van ons portfolio bij nieuwe klanten, kanalen en landen. Tevens krijgen onze eigen platforms een steeds prominentere rol, zowel vanuit sales, marketing als service-perspectief. Ter ondersteuning van deze digitale transformatie, zijn we op zoek naar een Content Specialist.

Over de rol
Als Content Specialist in het centrale digital team speel je een belangrijke rol als het gaat om de distributie van onze product content aan de diverse bestaande en nieuwe e-commerce klanten & platforms. Door de content op de juiste manier in te zetten zorg jij voor de beste klantervaring en groeiende conversie. Naast het verrijken, distribueren en analyseren van de content in deze kanalen, ben je ook betrokken bij het contentbeheer van onze branded websites en inrichting van online marketingcampagnes. Je rapporteert direct aan onze Content Manager, werkt samen met andere content specialisten, copywriters en product owners voor zowel PIM & CMS en werkt daarnaast samen met onze collega’s van Sales, Marketing en Category Management, maar ook met de Content Marketeers bij onze partners.

Je profiel
Jij hebt een sterk gevoel voor commercie en weet dat te vertalen in de juiste product content en customer satisfaction. Je weet dat content écht het verschil kan maken in een excellente digitale klantbeleving. Je bent dan ook bevlogen in het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van onze online content bij zowel onze klanten als onze eigen websites. Zo zorg je ervoor dat onze product content altijd en voor iedereen begrijpelijk, vindbaar (SEO), relevant, persoonlijk, en bovenal converterend is.

Denk je dat je bij ons past?
Onze ideale kandidaat beschikt over een afgeronde mbo+/hboopleiding (bij voorkeur in communicatie, marketing of media) en beschikt tevens over relevante werkervaring.

  • Je bent een echte ‘bijter’; met jouw enthousiasme en drive weet je content tijdig bij de verschillende stakeholders op te halen.
  • Je hebt ervaring met klantportalen bij retailers, etailers & marketplaces.
  • Ervaring met een of meer CMS, DAM en/of PIM-systemen zoals InRiver, WordPress of vergelijkbare pakketten is een pre.
  • Ervaring met digital shelf monitoring (analyseren online point of sale -performance) is een pre.
  • Je bent analytisch sterk en beschikt over een hands-on aanpak.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, en heb je daarnaast ook nog eens kennis van een andere Europese taal zoals het Frans, dan is dat helemaal een pre!

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een uitdagende functie in een leuk team van professionals binnen een vooruitstrevende, servicegerichte en internationale organisatie.
  • Een bedrijf waar veel aandacht is voor (persoonlijke) ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.
  • Wij bieden daarbij een marktconform salaris met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden.
  • De Content Specialist maakt deel uit van het centrale digital team en de standplaats van de functie is Zaltbommel. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast geworden en toe aan een nieuwe stap?

Mail dan je sollicitatie met CV naar nicole.houtdijk@coram.eu. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Lotte Janssen (lotte.janssen@coram.eu)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.