Medewerker Customer Service (DIY)

Wie zijn wij?

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

Jouw grootste uitdaging:

Jij begrijpt hoe belangrijk een tevreden klant is. Daarom bewaak jij levertijden, stem je alle benodigde zaken af voor een snelle en succesvolle levering en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen (intern en extern) over de juiste informatie beschikken. Ook voor het (administratief) afhandelen van klachten kunnen ze bij jou terecht.

Hoe maak je klanten blij?

Geen vraag is voor jou teveel. In deze veelzijdige functie ben jij de spil tussen onze klanten en de organisatie. Jij zorgt ervoor dat orders correct verwerkt worden en de wensen van de klant op de juiste manier vertaald worden. Je informeert over artikel-, prijs- en voorraadinformatie, adviseert klanten over onze producten en zorgt voor passende oplossingen in geval van klachten of problemen. Je verzorgt de orderverwerking, verschillende (export)documenten en zorgt voor een goede en tijdige follow-up.

Wat je doet:

Natuurlijk ben je pro-actief en toon je initiatief. Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Door jouw enorme inzet, flexibiliteit en klantgerichtheid onderscheid jij je van andere Customer Service Medewerkers. Daarnaast werk je zelfstandig en doelgericht en de klant is voor jou altijd koning! Je hebt oog voor commerciële kansen en werkt nauw samen met de collega’s in de buitendienst. Coram verkoopt haar producten nationaal en internationaal. We zijn op zoek naar kandidaten die de Nederlandse taal  goed beheersen in woord en geschrift. Heb je MBO+ niveau en minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie? Dan zou dit wel eens jouw perfecte baan kunnen zijn. Ervaring met export zou helemaal perfect zijn, maar is geen must.

Waarom kan jij verschil maken?

Jij maakt het verschil omdat jij net dat extra stapje zet voor de klanten. Je bent pas tevreden als zij tevreden zijn. Jij bent natuurlijk pro-actief en toont initiatief. Daarnaast heb je een klantgerichte en dienstverlenende instelling en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Door jouw enorme inzet, flexibiliteit en klantgerichtheid onderscheid jij je van andere Customer Service Medewerkers.

Dit is jouw baan:

  • Als je beschikt over een MBO+ niveau met minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Als je de Nederlandse taal goed beheerst en wellicht daarnaast ook nog Franse, Spaanse of de Duitse taal beheerst in woord en geschrift;
  • Als je ervaring hebt met export, maar dat is geen must.

Wat bieden wij jou?

We bieden een uitdagende, veelzijdige functie binnen een ambitieuze werkomgeving. Verder kun je rekenen op:

  • Een goed marktconform salaris;
  • Een prachtig splinternieuw hoofdkantoor in Zaltbommel wat goed te bereiken is met auto en OV;
  • Een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen en 5 ATV dagen (fulltime basis);
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Een laptop en personeelskorting en waarbij thuiswerken een mogelijkheid kan zijn als de baan dit toelaat;
  • En natuurlijk enthousiaste collega’s!

Mail jouw CV met korte motivatie naar Esther Kaales, HR Business Partner ; hr@coram.eu

Wij werken niet met recruiters voor de invulling van onze vacatures