Onze pijlers

Alle bedrijven en merken steunen op één of meer van onze pijlers.

De Coram pijlers

Ieder Coram bedrijf of Coram merk is uniek, volgt zijn eigen strategie en ontplooit zijn activiteiten op karakteristieke wijze, binnen de kernactiviteiten Coram Sanitair of Coram Tec. Binnen Coram Sanitair focussen al onze bedrijven op dezelfde pijlers:

DesignCare SeniorAccessoiresMeubelenExtreme WellnessDouchesGecoördineerd Design

Design

Binnen de gehele groep streven we naar een leidende rol in design en innovatie. Belangrijke aspecten hierbij zijn:

  • materiaalkeuzes
  • ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen en technieken
  • gebruikersgemak
  • tijdgeest
  • uniciteit en originaliteit in vormgeving
  • duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord produceren
  • samenhangende totaaloplossingen

Care-senior

In West Europa neemt de vergrijzing enorm toe en de gevolgen van deze bevolkingsontwikkeling zijn groot. Senioren blijven langer thuis wonen, vrijwillig of door omstandigheden gedwongen.

Binnen de Coram groep richten we ons op deze doelgroep door speciale, innovatieve sanitair producten te ontwikkelen die het zelfstandig wonen veilig, prettig en comfortabel maken.

Ook hier kiezen we voor een mooi design en hoge, betaalbare kwaliteit. Ook ouderen willen immers een mooie, aangename badkamer in huis.

Accessoires

Daar waar Tiger nadrukkelijk aanwezig is binnen de Doe Het Zelf markt zijn onze andere merken zoals Geesa, Sealskin, Esbada, Impey, Coram Showers en Coram Pods vooral in de professionele markt een begrip.

Ook hier maakt onze eigen ontwikkeling en design het grote verschil en onderscheid met de eigen (white) labels en concurrenten. Wij creëren kwalitatief, authentiek en gecoördineerd design.

Voor iedere eindgebruiker en ieder budget hebben wij een passend productaanbod.

Meubelen

In onze eigen Poolse fabriek Antado maken wij hoogwaardige kwaliteit badkamermeubelen. Ook voor deze producten hebben we het ontwerp, design en kwaliteit in eigen hand.

De meubels sluiten qua look en feel aan op de rest van ons assortiment waardoor wij in staat zijn om voor de badkamer een totaalprogramma van meubels en accessoires aan te bieden.

Wij voeren de meubels onder onze eigen merken, maar produceren ook in opdracht van derden.

Extreme wellness

Een gezonde balans tussen lichaam en geest en een algeheel gevoel van welzijn; vanuit dit oogpunt worden onze extreme wellness producten ontworpen.

Onze merken Sealskin en Jedo hebben hun krachten en kennis op dit gebied gebundeld en bieden zowel (wellness) douches als whirlpools aan.

Met Xtreme Wellness van Sealskin en Jedo haalt u uw persoonlijke bron van wellness en gezondheid in huis. Afgestemd op uw situatie en voorkeuren. Uw badbeleving wordt meer dan gewoon baden met een whirlpool. En douchen wordt meer dan douchen als u kiest voor de stoomdouches en wellness douches.

Douches

Een douche is een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Daarom hebben wij het ontwerpen en produceren van douches tot een van onze kernactiviteit gemaakt.

Voor iedere badkamer bieden wij een passende douche-oplossing dankzij een uitgebreid assortiment én vele maatwerkmogelijkheden. Onze eigen serviceteams komen de douche desgewenst installeren. Ook complexe situaties kunnen onze monteurs oplossen.

Gecoördineerd design

Wij ontwerpen niet zomaar een zeepbakje, douche of een badkamermeubel. Als wij iets ontwerpen dan denken wij in concepten; een samenhang tussen meubels, sanitair en accessoires. Zo sluiten al onze producten perfect op elkaar aan.

In samenwerking met onder andere topdesigners als Marcel Wanders en Robert Bronwasser hebben wij diverse nationale en internationale design prijzen zoals de `Dutch Design’ en de `Good Industrial Design’ prijs gewonnen.