Maak kennis met de afdeling Design & Development

Design & Development

Ons team van productontwikkelaars is elke dag bezig met het ontwikkelen en bedenken van vernieuwende productconcepten die door Coram op de markt worden gebracht. Maar hoe ziet het ontwikkelproces eruit en waar komen de ideeën voor nieuwe producten of uitbreidingen van bestaande series vandaan? Wij nemen je even mee.

Het idee

Ideeën ontstaan vaak uit de behoeftes vanuit de markt. Ons team van Product Managers pikt deze op en verzamelt ze. Een goed (getest) idee komt dan bij onze Product Designer terecht. Hij vertaalt die nieuwe ideeën naar productconcepten en maakt ze visueel middels tekeningen. Zodra dit op papier is goedgekeurd, gaat het concept naar de engineers om het verder uit te werken.

Productconcept

Het team van engineers zorgt ervoor dat de ideeën vanuit de conceptfase vertaald worden naar productontwerpen. Zij maken 3D-modellen van de productideeën en bekijken vooral het praktische deel van het ontwerp. Het initiële idee komt nu samen in vorm, functie en materiaal. Wanneer de tekeningen goedgekeurd zijn, kunnen de fabrikanten aan de slag.

Kwaliteit

Met zoveel verschillende series heb je natuurlijk een goede kwaliteitscheck nodig. Dat doen onze Quality Managers. Zij zien er dagelijks op toe dat de kwaliteit van onze merken bewaakt en verbeterd wordt.

Van idee tot product

Een leuk voorbeeld van een product dat is ontstaan vanuit de behoefte van de klant, is onze douchemand voor douchewand. Een wat? Ja, een douchemand die je aan het glas van de douche kan klemmen. Leuk he?! Je ziet de schets hier rechts. Je hebt zo opbergruimte voor je douchespullen aan twee kanten van de douchemand, en je kunt er niet alleen je producten in kwijt maar ook je telefoon. Natuurlijk aan de buitenkant van de douche. Lekker zingen onder de douche, met 2-Store kan het dus.

Een klein kijkje in de keuken bij Coram. Wie weet ben je enthousiast geworden van het verhaal of van onze producten. Wij hopen van wel. Misschien heb jij al talloze leuke ideeën en maak jij binnenkort schetsen voor Coram. Wij zijn benieuwd!

Benieuwd of wij een plekje voor jou hebben? Bekijk hier onze openstaande vacatures

Terug naar teams