Gertjan Kok
Grafisch vormgever

 

Gertjan werkt 14 jaar als Grafisch vormgever bij Coram. Hij is met name bezig met het ontwerpen en technisch vormgeven van verschillende communicatie-uitingen. “Mijn werk is enorm tastbaar, niet alleen vind ik het terug op verschillende e-commerce kanalen maar als ik een bouwmarkt binnenloop kan ik laten zien welke brochure ik heb gemaakt.”

Meerdere merken onder één dak
De functie Grafisch vormgever is erg divers binnen Coram. “Ik ben vooral bezig met de visuele communicatie. Je kan hierbij denken aan banners, folders, catalogi maar ook de vlaggen die buiten bij het pand staan”. Ieder merk heeft zijn eigen identiteit. Zo is Tiger meer gericht op eigen design en functionaliteit. Geesa is het high-end hospitality merk, en onze Sealskin accessoires richten zich meer op trends. “De uitdaging voor mij is visueel zo goed mogelijk aan de opdracht te voldoen, zonder in te leveren op creativiteit.”

 

“Bij Coram werk je voor meerdere merken en dat maakt het zo uitdagend.”

 

Een goed voorbeeld is de catalogus van het merk Geesa. “Vanuit de markt kregen wij een aantal jaar geleden de vraag of het boek praktischer kon worden ingestoken.” De Geesa catalogus was een typisch sfeerboek, waarbij de nadruk lag op de beelden. Het Sales-team kon ze daarom moeilijk gebruiken. “Mij werd gevraagd om de opmaak zodanig aan te passen dat er meer balans is tussen de technische informatie en de sfeerbeelden. Het huidige boek heeft nog steeds het high-end karakter van Geesa maar combineert de productinformatie op de juiste manier.”

Een echt familiegevoel
We hebben een Coram Café waar we de mogelijkheid krijgen om samen te lunchen. Iedereen gaat op een vriendschappelijke manier met elkaar om, er heerst voor mij dan ook echt een familiegevoel.”

 

Coram is voor mij een bedrijf met open en eerlijke mensen die niet terugdeinzen om verantwoordelijkheid te nemen.”

 

Terug naar onze medewerkers