(Online) Brand Communication Manager

DE FUNCTIE

Een duidelijke, onderscheidende en herkenbare online positionering heeft een belangrijke rol in onze strategie en daarom zoeken wij per direct een Online Brand & Communication Manager. In deze functie ontwikkel je de online merken strategie voor Coram en zorg je samen met de online marketeer voor een succesvolle doorvertaling naar de gehele (online) customer journey. Daarmee vergroot je de merkbekendheid en breng je de merken van Coram naar een hoger niveau.

DE UITDAGING

 • Je zorgt voor het (online) uitbouwen van onze merkbekendheid richting consumenten en het vergroten van de merkvoorkeur voor onze merken in de markten waar Coram in Europa actief is.
 • Jij zorgt ervoor dat de merken van Coram op de diverse (online) touch points aanwezig zijn en de juiste boodschap communiceren om onze ambities de komende jaren waar te maken.
 • Je schrijft productteksten, creëert inspirerende content en coördineert de online marketingactiviteiten en campagnes van onze merken.
 • Je stemt de online activiteiten en campagnes af met de Marketeers van de verschillende Business Units voor een uniforme uitstraling en marktbenadering.
 • Je ondersteunt en begeleidt de introductie van nieuwe producten onder de verschillende merken. En levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de commerciële slagkracht van Coram.
 • Je maakt analyses en zorgt dat je – op basis van de laatste klantinzichten, dynamische marktontwikkelingen en belangrijkste bedrijfsuitdagingen – een duidelijke visie hebt op waar de merken momenteel staan en hoe de merken zich op mid-lange termijn (1-3 jaar) moeten ontwikkelen om onderscheidend, herkenbaar en succesvol te blijven.

JOUW PROFIEL

Je richt je op de volle breedte van merkcommunicatie: van merkstrategie & positionering, creatie, brand tracking, campagnes, design-guide, integrale mediaplanning tot doorvertaling in customer journeys .

Je bent een inspirator die mensen, van senior management tot de uitvoerenden op de werkvloer, enthousiast kan krijgen voor de merkvisie en marketingstrategie. Je bent in staat om medianeutraal naar elke communicatie-uitdaging te kijken en te denken in ‘integrale media’ in plaats van ‘offline’ en ‘online’. De persoon die wij zoeken begrijpt het complexe mediaspeelveld en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen; door continu het overzicht te hebben, is hij of zij in staat om fact based mediakeuzes te maken die optimaal bijdragen aan de merk- en business uitdagingen van Coram. Daarnaast:

 • Ben je je bewust van hoe het vakmanschap ‘branding’ zich ontwikkelt en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van merk en media; deze inzichten gebruik je proactief om met de merken van Coram succesvol in de markt te zijn.
 • Ben je ambitieus en enthousiast en combineer je jouw uitstekende communicatievaardigheden met goede analytische vaardigheden;
 • Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken; een bruggenbouwer die draagvlak creëert;
 • Word je blij van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Heb je een HBO-opleiding afgerond, bijvoorbeeld Commerciële Economie, Marketing, Communicatie, MER of een vergelijkbare studie;
 • Heb je 5 jaar ervaring in soortgelijke functie;
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal in woord en geschrift.

DE ORGANISATIE

“At Coram, our aim is to make you feel good about your daily routines in the most personal space in your home. We design, create and sell bathroom accessories and shower areas, with the highest standards in aesthetics, functionality and ease of use.”

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

HET AANBOD

We bieden een uitdagende, veelzijdige, internationaal georiënteerde functie binnen een ambitieuze werkomgeving. Verder kun je rekenen op:

 • Een goed salaris.
 • Een prachtige splinternieuw hoofdkantoor in Zaltbommel wat goed te bereiken is met auto en OV.
 • Een goede pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Alle ruimte voor inventiviteit en persoonlijke ontwikkeling.
 • En natuurlijk enthousiaste collega’s!

Enthousiast geworden en toe aan een nieuwe stap?

Mail dan je sollicitatie met CV naar Judith Cats (HR Manager) judith.cats@coram.eu. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Margret Pesch (Director Product Marketing) op telefoonnummer: 06-48204705

Voor de invulling van deze vacature maken wij geen gebruik van wervingsbureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.