Key Accountmanager

Wie zijn wij?

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

Wat is jouw grootste uitdaging?

Als enthousiaste en inspirerende Key Accountmanager ben jij in staat om Coram naar een hoger niveau te tillen. Je bent onderdeel van het Sales Team Nederland en verantwoordelijk voor het beheer van een aantal Key Accounts.

Jouw grootste uitdaging is dat jij, als Key Accountmanager, onze groei in Nederland kan versnellen bij toonaangevende doe-het-zelf retailers die je worden toegewezen. Hierbij ontwikkel en onderhoud je met name de contacten met de hoofdkantoren. In deze functie is Nederland jouw belangrijkste speelveld en speel je binnen dit Nederlandse team het spel en wordt er van je verwacht dat je scoort en wint. Je bent altijd op zoek naar kansen voor new business en bezig met het uitbreiden van de samenwerking met onze huidige Key Accounts waarbij de focus ligt op de lange termijn relaties.

Daarnaast verkoop en onderhoud je niet alleen de contracten maar weet je samen met de klant(en) plannen te ontwikkelen om gezamenlijk de toekomst mee in te gaan. Adviseren en ondersteunen van de accounts, inclusief het initiëren van product lanceringen en meedenken over categoriemanagement, zijn voor jou geen nieuwe zaken.

Hoe maak jij klanten blij?

Klanten maak jij blij doordat je de klant centraal stelt en je in staat bent de klantbehoefte te vertalen naar oplossingen die Coram biedt. Je steekt je handen uit de mouwen en jij zet je expertise in om relaties op te bouwen en te onderhouden. Je luistert goed naar de klant en bent een gesprekpartner op niveau. Met jouw adviserende capaciteiten met een sales- en teamspelersmentaliteit ben jij de Key Accountmanager die onze klanten graag zien.

Je spreekt de taal van jouw gesprekspartners, hebt daadkracht wat resulteert in concrete zaken en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden met een nuchtere persoonlijkheid. Je bent proactief bezig en speelt in op de ontwikkelingen in de markt.

Wat ga je doen?

Je stelt accountplannen op, zorgt voor de opvolging  en bent verantwoordelijk voor de realisatie met betrekking tot de omzet, winst, marges en samenstelling. Je bent vastbesloten om resultaten te halen en bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Daar hoort ook bij dat je graag klanten bezoekt en de wensen en eisen van de klant vertaalt naar mogelijkheden. Je brengt de markt in kaart en speelt in op marktontwikkelingen. Het mede bepalen van vernieuwende verkoopstrategieën die bijdragen aan (de) vergroting van het marktaandeel van de organisatie behoort ook tot jouw werkzaamheden. Je rapporteert aan de sales manager Nederland.

Dit is jouw baan

 • Als je over een afgeronde HBO / WO opleiding beschikt;
 • Als je aantoonbare en succesvolle ervaring hebt met minimaal 5 jaar relevante saleservaring met retail hoofdkantoren;
 • Als je creatief, proactief, integer, oplossingsgericht en een doorzetter bent;
 • Als onderhandelen en netwerken je second nature zijn en je altijd op zoek bent om van een nee een ja te maken;
 • Als je sterk bent in analyses en gestructureerd werkt;
 • Als je een passie hebt voor merken, retail en de consument.

Dit is wat je krijgt

 • Een uitdagende functie (40 uur per week) met klanten uit heel Nederland;
 • Een organisatie met een nieuw pand;
 • Kansen om je talenten te bewijzen en verder te ontwikkelen door middel van trainingen en opleidingen;
 • Een super enthousiast team met leuke collega’s;
 • Marktconform salaris met een bonusregeling;
 • Goede werk-privé balans;
 • Vakantiegeld, 25 vakantiedagen en 5 ADV dagen;
 • Goede pensioenregeling;
 • Leaseauto en laptop.

Enthousiast geworden en toe aan een nieuwe stap?

Mail dan je sollicitatie met CV naar Esther Kaales (HR Business Partner) HR@coram.eu.

Wij werken niet met recruiters voor de invulling van ons vacatures.