Industrial Design Engineer

Wij zijn op zoek naar een ervaren industrial design engineer. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van innovatieve badkamerproducten. Ben jij iemand die ruime ervaring heeft met diverse productietechnieken en deze kan combineren met het slim construeren van goed vormgegeven producten? Wil jij werken in ons dynamische bedrijf dat een sterke groeiambitie heeft binnen Europa? Dan ben je bij Coram aan het goede adres.

De functie

Je werkt in een leuk team samen met andere engineers, de afdeling product management, sourcing, externe productiepartners en externe ontwerpbureaus aan het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten voor de merken Geesa, Sealskin en Tiger. Je bent breed inzetbaar van de ideefase van het product tot en met het in productie brengen bij diverse producenten in het Verre Oosten. Naast de ontwikkeling houd je je ook bezig met het verbeteren van bestaande producten en het doen van producten testen en het maken van prototypen in ons Coram design lab. We zoeken iemand met gevoel voor hoogwaardige interieur producten en de ambitie op deze succesvol op de markt te brengen.

  • Je werkt zelfstandig product ideeën uit in Solidworks tot een realiseerbare set productietekeningen. Hierbij houd je rekening met serieproductie van onderdelen in kunststof, diverse metalen (zowel gieten als verspanen), hout (meubels) en met de meest gangbare verbindingstechnieken. Natuurlijk ben je op de hoogte van de nieuwste productietechnieken en weet je deze te gebruiken in je functie.
  • Je hebt uitgebreide ervaring met het beoordelen en verbeteren van (de eerste) productiesamples van nieuwe producten. Hierbij werk je nauw samen met producerende partijen in het Verre Oosten en de afdeling sourcing en Supply chain.
  • Je bent creatief en kunt goed samenwerken met o.a. sales en productmanagement om tot vernieuwende product ideeën te komen. Deze kun je snel uitwerken tot inzichtelijke schetsen om je ideeën met andere partijen te kunnen bespreken.
  • Je hebt ervaring met consumenten producten en je hebt gevoel voor vormgeving en detaillering hiervan. Je hebt interesse en kennis van trends en ontwikkeling op het gebied van interieur en design.
  • Je bent in staat om in ons Coram design lab met behulp van diverse machines prototypes en testproducten te realiseren. Hierbij kun je gebruik maken van frees- en draaibanken, maar ook met onze eigen 3D printer. Ook voor het realiseren van diverse test opstellingen draai je je hand niet om.

De kandidaat

Onze ideale kandidaat beschikt over minimaal HBO-werk en denkniveau, heeft een resultaatgerichte praktische instelling, werkt precies en heeft minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van productontwikkeling. Je kunt procesmatig werken zonder dat dit je creativiteit beperkt. Ervaring met seriematige consumenten producten heeft onze voorkeur. Je bent een communicatief, energiek, doelgericht en georganiseerd persoon. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift. Je hebt een hands-on instelling.

De organisatie

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram is hard op weg naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

De aanbieding

We bieden een uitdagende, veelzijdige functie binnen een ambitieuze werkomgeving. Als nieuwe collega kun je rekenen op een prima arbeidsvoorwaardenpakket en voldoende ruimte voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt vanuit ons gloednieuwe kantoorpand in Zaltbommel, samen met 120 enthousiaste collega’s.

Interesse

Heb je interesse in de functie, dan kun je dat kenbaar maken door je motivatie met CV te mailen aan hr@coram.eu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.