E-Commerce Category Specialist

E-Commerce Category Specialist

Ben jij die gedreven E-Commerce Specialist met een passie voor Category management? Als Sales gerichte digital professional heb jij een duidelijke visie op jouw vakgebied en weet je die op de juiste manier in te zetten om ons online aandeel nog verder te laten groeien. 

Op dit moment is Coram actief in pureplay, clicks & bricks en marketplaces, waar onze merken, Tiger & Sealskin, qua online aanwezigheid en prestaties in een rap tempo aandeel winnen. Het snel veranderende kanaal-en distributie landschap heeft onze E-Commerce afzet een enorme boost gegeven. Om ons online aandeel nog verder te laten groeien, breiden we ons team uit.

DE FUNCTIE

In deze nieuwe rol van E-Commerce Category Specialist ben je verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling en optimalisatie voor onze online verkoopkanalen in Europa. Je ondersteunt onze online sales managers bij hun dagelijkse activiteiten waardoor we meer ruimte krijgen om de markt verder te veroveren door middel van product introducties en activaties in nieuwe markten en kanalen. Binnen het team zorg je voor het day-to-day management van ons online productportfolio en werk je nauw samen met o.a. ons content-team, customer service, supply chain en finance.

Jouw dagelijkse activiteiten bestaan ​​uit:

 • Contact met onze belangrijkste klanten in day-to-day activiteiten, verkoopprestaties, voorraadplanning en issue-management.
 • Monitoring, analyse en optimalisatie van onze online verkoopprestaties met o.a. behulp van tools voor digital shelf management.
 • Samenwerken met ons content-team voor het verder optimaliseren van content, productspecificaties en andere rich-content-elementen.
 • Samenwerken met onze supply chain en customer service bij het monitoren van onze SLA KPI’s met onze klanten, forecasting, verkoop- en promotieplanning en verpakkingsverbeteringen.
 • Ondersteuning bij marketing / promo-activaties en zorgen voor een vlekkeloze uitvoering en post-campaign analyse.
 • Op de hoogte blijven van huidige en toekomstige trends, economische ontwikkelingen, key events bij onze klanten en in de markt en het bieden van data en inzichten aan het ecom-team en andere afdelingen binnen Coram voor fact-based besluitvorming.

JE PROFIEL

Onze ideale kandidaat voor deze functie heeft:

 • een HBO of WO studie afgerond en is analytisch sterk.
 • Heeft ervaring in E-Commerce sales en category management;
 • Een gestructureerde en onafhankelijke werkhouding. Je leert snel, bent flexibel en in staat om multi-disciplinair te werken.
 • Goede communicatieve vaardigheden, je schakelt makkelijk tussen de verschillende afdelingen (Sales, Content-team, Supply Chain en Finance)
 • Een can-do mentaliteit; je weet hoe het is om zowel tactisch als operationeel actief te zijn en begrijpt de fase waarin onze organisatie zich bevindt.
 • Heb je tot slot ook nog ervaring met forecasting-tools voor voorraadmanagement, dan is ons wensenlijstje compleet.

DE ORGANISATIE

“At Coram, our aim is to make you feel good about your daily routines in the most personal space in your home. We design, create and sell bathroom accessories and shower areas, with the highest standards in aesthetics, functionality and ease of use.”

Coram is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatieve badkamerproducten, die eenvoudig te installeren zijn. Coram streeft naar een marktpositie in de top tien van grootste spelers in Europa op basis van sterke merken, innovatief design en intensieve samenwerking met business partners. Onze merken Tiger, Sealskin, Geesa en Impey worden verkocht via verschillende verkoopkanalen. Coram is eigendom van een Nederlandse familie.

 HET AANBOD
Een uitdagende functie in een ambitieus team van professionals binnen een vooruitstrevende, servicegerichte en internationale organisatie. Een bedrijf waar veel aandacht is voor (persoonlijke) ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden daarbij een marktconform salaris met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden.

De E-Commerce Category Specialist maakt deel uit van het E-commerce team en de standplaats van de functie is in eerste instantie Geldrop en zal medio 2020 wijzigen in regio Den Bosch / Zaltbommel.

Enthousiast geworden?

Mail dan je sollicitatie met CV naar Irene Bosmans, Corporate Recruiter: werkenbijcoram@coram.eu Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Irene op: 06 – 11 20 30 54.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.