Rob Peters benoemd tot CEO van Coram International

Rob Peters

Geldrop, 10 oktober 2017 – Per 10 oktober is Rob Peters benoemd als CEO van Coram International BV. Zijn benoeming is een duidelijke reflectie van de ambitie van Coram: klaar om een betekenisvolle rol te spelen in de sanitairbranche in West-Europa met een duidelijke strategie waarin ondernemerschap, markt- en productontwikkeling naar een volgend niveau zullen worden gebracht.

Rob maakte carrière bij Unilever, waar hij aan de wieg stond van het succes van Lipton Ice Tea in Nederland. Hij woonde en werkte in Zuid-Amerika, keerde terug naar het hoofdkantoor van Unilever en werd daarna verantwoordelijk voor de Foodservice-tak van Unilever in Nederland. In 2010 verruilde hij Unilever voor tapijtfabrikant Desso, waar hij onder meer Directeur Retail was en later ook Directeur Marketing. In 2015, nadat Desso werd overgenomen door het Franse Tarkett, één van ‘s werelds leidende vloerenproducenten, werd hij benoemd tot Vice President Marketing en Business Development, en werkte hij vanuit Parijs. Met de benoeming van Rob Peters als CEO beoogt Coram bredere kennis en ervaring, creativiteit en nieuw denken toe te voegen aan de groep, waarin winstgevende groei van de onderneming in de komende jaren centraal staat.

Coram International B.V. is de moedermaatschappij van een aantal bekende internationale merken in badkamermeubels en -accessoires als Geesa, Sealskin en Tiger. In het Verenigde Koninkrijk, Polen en Noorwegen, voert de Coram groep ook merken als Coram Showers, Impey, Antado en Esbada in haar portefeuille. Daarnaast is Coram International met haar dochterbedrijf DPI ook actief in de spuitgiet-industrie.

Coram Sanitair streeft ernaar om in West-Europa een betekenisvolle speler te zijn in de sanitairbranche. Merken van Coram, als Geesa, Tiger, Sealskin, Esbada en Impey spelen een belangrijke, onderscheidende rol in de positionering binnen de professionele vakhandel-, Doe-het-zelf- (DIY) en E-commerce-kanalen. Een belangrijke doelstelling hierbij is een samenhang van de ontwikkeling van accessoires en geïntegreerde totaaloplossingen. Het onderscheidend vermogen van de producten en oplossingen wordt nadrukkelijk gecreëerd door design en innovatie. Alle zijn merken met een rijke historie, sommige tot wel meer dan 250 jaar.

Het bedrijfsonderdeel DPI, ooit ontstaan als leverancier voor Tiger Plastics, is nu als fabrikant van plastics gevestigd in Geldrop en Helmond. Met DPI beschikt de groep over een grote (ontwikkelings)capaciteit en expertise op het gebied van injection moulding (spuittechnieken) en assemblage. Deze twee succesfactoren maken DPI ‘more than plastics’. Het streven van DPI is om nog meer te profileren als full-service partner, inclusief logistieke functies.

Meer informatie is op te vragen bij Coram International, Liane van Deijk, liane.van.deijk@coram.nl of 040-2809804.