Mark van Hoof benoemd tot Managing Director van Sealskin

Mark van Hoof

Geldrop, 18 januari 2018 – Per 2 januari is Mark van Hoof (50 jaar) benoemd als Managing Director van Sealskin, onderdeel van Coram International in Geldrop. Zijn benoeming is een volgende stap in Coram’s groei-ambitie, waarin innovatie, een sterke klantoriëntatie en een snelle reactie op ontwikkelingen in de markt centraal staan. Mark’s opdracht is om Sealskin naar een volgende fase van succes te leiden.

Mark van Hoof: “Sealskin is een prachtig merk met een rijke historie en een ijzersterke reputatie. Het is een schitterende uitdaging om met het Sealskin-team, gesteund door een sterke moeder, deze nieuwe fase van groei en innovatie in te gaan.”

Carrière bij Galvano
Mark studeerde Commerciële economie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en brengt een rijke ervaring met zich mee op het gebied van badkamerproducten en sanitair. Hij werkte van 2001 tot 2016 bij Galvano, een specialistische groothandel in sanitair en onderdeel van de Saint Gobain groep. Hier vervulde hij diverse managementfuncties in onder meer Marketing en Inkoop, om tenslotte als Managing Director eindverantwoordelijk te worden.

De Coram groep
Coram International in Geldrop, is de moedermaatschappij van een aantal bekende internationale merken in douches, badkamermeubels en -accessoires. De groep had in 2016 een jaaromzet van 120 miljoen euro en er werken ongeveer 625 medewerkers. De merken Geesa, Sealskin en Tiger worden via verschillende kanalen verkocht, zowel in binnen- als buitenland. Geesa opereert met een eigen productiebedrijf vanuit Amersfoort in het internationale vakhandel- en hospitality segment (hotels en cruiseschepen). Sealskin heeft haar kantoor en magazijn in Waalwijk en zet haar producten af in het vakhandel- en DIY-segment. Tiger opereert vanuit Geldrop primair in het DIY-segment. De verkooporganisaties in Overpelt (België), Nettetal (Duitsland) en Warschau (Polen) en Hagan (Noorwegen) vertegenwoordigen voornoemde merken. Laatstgenoemde voert daarnaast het eigen merk Esbada. Coram’s dochterbedrijf Antado in Gdansk (Polen) vervaardigt hoogwaardige badkamermeubels die onder Tiger label worden verkocht. Vanuit Coram Logistics, het centrale magazijn in Overpelt (België) worden producten voor Tiger en Sealskin gedistribueerd. In het Verenigde Koninkrijk is Coram actief in het care segment met Impey Showers, en met Coram Showers en Shower Pods in de vakhandel met douches en douchecabines.

Coram streeft in badkamer design naar top 10-positie Europese markt
Coram streeft ernaar om in West-Europa een betekenisvolle speler te zijn in de sanitairbranche. De merken van Coram spelen een belangrijke, onderscheidende rol in de positionering binnen de professionele vakhandel-, Doe-het-zelf- (DIY) en E-commerce-kanalen. Een belangrijke doelstelling hierbij is een samenhang van de ontwikkeling van accessoires en geïntegreerde totaaloplossingen. Design en innovatie zijn leidend voor de merken van Coram. Alle zijn merken met een rijke historie, sommige tot wel meer dan 250 jaar.

Meer informatie is op te vragen bij Coram International, Liane van Deijk, liane.van.deijk@coram.nl of 040-280 98 04.