Marcel Lebon en Jan-Renier Swinkels toegetreden tot de raad van commissarissen van Coram International

Marcel Lebon

Geldrop, 1 maart 2018

Per 1 februari zijn Marcel Lebon (56 jaar) en Jan-Renier Swinkels (55 jaar) toegetreden tot de raad van commissarissen van Coram International. Marcel Lebon wordt voorzitter en neemt daarmee het stokje over van Dick Boers.

Carrière en nevenfuncties
Marcel Lebon combineert zijn nieuwe functie met een lidmaatschap in de raad van commissarissen van Danone Baby and Medical Nutrition Nederland. Voorts is hij member of the supervisory council en head of the audit committee van Greenpeace Nederland. Marcel maakte internationaal carrière bij Unilever, Pepsi en Tai Ping. Marcel heeft een specifieke expertise op het gebied van strategie, finance en human resources.

Jan-Renier Swinkels

Jan-Renier Swinkels, sinds 2007 directievoorzitter van familiebedrijf Bavaria N.V. in Lieshout, is tevens lid van de raad van commissarissen van Broekhuis Holding en lid van de raad van commissarissen van Bracamonte Daily Foods B.V. Jan-Renier heeft specifieke expertise op het vlak van governance binnen familiebedrijven. Daarnaast is hij ervaren in het besturen van een bedrijf op het gebied van productie, logistiek en supply chain.

Samenstelling raad van commissarissen
Met de benoemingen van Marcel Lebon en Jan-Renier Swinkels is de RvC van Coram International, verder bestaande uit Dick Boers en Kitty Koelemeijer, uitgebreid naar vier commissarissen.

De Coram groep
Coram International in Geldrop, is een familiebedrijf van de familie Van Kempen en de moedermaatschappij van een aantal bekende internationale merken in badkamer design, waaronder Geesa, Sealskin en Tiger. Daarnaast is Coram International actief in de spuitgiet-industrie. De groep had in 2016 een jaaromzet van ongeveer 120 miljoen euro en er werken ongeveer 625 medewerkers. Coram International telt in totaal 13 dochterbedrijven, verdeeld over 6 West-Europese landen.

Geesa opereert vanuit Amersfoort in de internationale vakhandel en het hospitality segment (hotels en cruiseschepen). Sealskin zet vanuit Waalwijk haar producten af in zowel het vakhandel- als het DIY (doe-het-zelf)-segment, waar Tiger vanuit Geldrop primair in het DIY-segment opereert. In het Verenigde Koninkrijk heeft Coram met Impey Showers een stevige positie in de care-markt.

Het dochterbedrijf DPI is actief in de spuitgiet-industrie. Vanuit de fabrieken in Geldrop en Helmond beschikt DPI over een grote ontwikkelingscapaciteit en expertise op het gebied van spuittechnieken en assemblage. Het bedrijf produceert o.a. voor de Thule groep het Yeppe fietsstoeltje, voor Stokke de Bouncer en voor Dorel het Maxi-Cosi autozitje.